În spațiul public a început să circule o informație cu privire la așa-ziși formatori de opinie sau oameni de cultură care ar fi semnat o petiție prin care se cere izolarea AUR de către celelalte partide politice.

Acum nu mai contează că PSD și PNL au delapidat România timp de mai bine de 30 de ani, se pare că pericolul major vine din partea unui partid nou, cu oameni tineri.

Ați mai văzut vreo țară în lume în care presa să atace la unison un partid politic nou, aflat în opoziție și care deține doar 10% din parlamentul țării? Nu puterea mai este problema, nu cei care au condus țara înaintea acestora, oamenii noi sunt problema deoarece nu sunt supuși nimănui ci doar românilor.

Această informație a fost rostogolită de către presă abonată la cele 50 de milioane de euro primite în timpul pandemiei de la guvernul României. Această presă este în marea ei majoritate supusă unui acționariat străin, antinațional, servanți ale unor interese străine.

Când începi să străbați acea listă nu vezi decât slugi de ale securității, oameni de cultură doar între ghilimele.

Se chinuie presa să atace la greu partidul AUR și pe George Simion. Se pare că fiecare lovitură are recul puternic deoarece totul se întoarce împotriva atacatorilor. Cu cât se lovește mai puternic cu atât partidul AUR devine mai puternic, totul dovedind românilor că acești oameni sunt cu adevărat un pericol pentru sistemul corupt care a ocupat România și care devalizează bugetul de zeci de miliarde de euro.

Semnatarii petiției online consideră „inadmisibilă” deschiderea spre dialog de care au dat dovadă unii miniștri ai Guvernului Cîțu.

„În ultimele săptămâni, miniștrii Educației, Justiției și Sănătății au discutat nestingheriți cu conducerea AUR. Atitudinea afișată de membri ai Guvernului României care, prin poziționarea lor, respectiv deschiderea către dialogul cu AUR, angajează întreg Executivul, este scandaloasă și inadmisibilă”, consideră aceștia.

Nici importanța sau urgența subiectelor nu este un motiv suficient pentru ca Guvernul să discute cu reprezentanții unui partid votat de 10% din electorat la ultimele alegeri.

„Nici subiectele abordate (importante și urgente, fără îndoială) și nici respectarea unei cutume politice fundamentale (respectiv dialogul constant cu opoziția) nu pot constitui argumente pentru a justifica o asemenea deschidere către un partid care refuză valorile occidentale. Orice dialog între membrii Guvernului și reprezentanții AUR poate și trebuie să fie purtat doar în cadrele stabilite de Constituție, prin interpelări, însă acestea nu pot fi interpretate nicidecum drept pretexte pentru întâlniri afabile. Păstrând relația cu AUR doar în condițiile stricte stipulate de legea fundamentală, coaliția de guvernare s-ar asigura astfel că menține un ”cordon sanitar” în jurul unei formațiuni periculoase pentru democrația noastră. Suntem convinși că, odată ce ”cordonul sanitar” ar fi spart, va fi aproape imposibil de reconstruit”, afirmă semnatarii.

Printre semnatari se află Cristian Pârvulescu, decan al Facultății de Științe Politice la SNSPA, activiștii Smaranda Enache și Claudiu Crăciun, publicistul Andrei Cornea sau istoricii Mădălin Hodor și Adrian Cioflâncă.

Petiția, adusă la cunoștința opiniei publice de siteul G4Media, a stârnit indignarea până și pentru acest site, cunoscut pentru înclinațiile ideologice pe care le împarte cu semnatarii acestei scrisori.

Reacția conducerii AUR

Autointitulații „intelectuali publici, militanți pentru drepturile omului, oameni din societatea civilă și apărători ai valorilor euroatlantice”, în frunte cu Cristian Pârvulescu, atacă votul românilor cerând guvernului să ignore punctele de vedere ale AUR – deci ale românilor simpli.

Avem și noi un mesaj pentru această elită închipuită: Noi reprezentăm vocea a 10% dintre români. Voi nu reprezentați pe nimeni și nimic. Sunteți dușmanii românilor – așa ați fost, așa ați rămas.

Unii dintre voi nu ați știut niciodată, alții probabil ați uitat ce înseamnă democrația, așa că vă amintim noi, prin cuvintele marelui Ion Rațiu!

Donații prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Susține lunar proiectul AURnews