Considerat ideologul AUR, Sorin Lavric a fost invitat jurnaliștilor Dan Andronic și Mirel Curea în podcastul EVZ Play, unde a clarificat cum se poziționează partidul față de declarațiile lui Călin Georgescu.
Această ascensiune ne-a transformat într-o țintă. Suntem încolțiți din toate părțile. N-ați văzut la ce canonadă am fost supuși în ultima lună? Am încasat-o și pe mâna noastră, și cu Holocaustul și cu Călin Georgescu.
Afirmațiile dlui Georgescu au fost lamentabile. Dacă vorbea în nume propriu, la o cafenea, omenește era părerea dânsului. A tras după el și AUR. A dat apă la moară celor care ne pun în cârcă toate stigmatele. În orice epocă există niște teme tabu pe care nu le poți interpreta decât în acea paradigmă a interpretării univoce. Această paradigmă introduce niște limite ale discursului politic pe care dacă nu le respecți, îți pui capul sub ghilotină.A fost o expresie regretabilă, deși mesajul principal al comunicatului era unul didactic. Călin Georgescu trebuia să vorbească despre proiectul său de țară și nu despre aceste abordări ale sale.
Deși a confirmat că doctrina AUR este naționalist-creștină și susține figuri istorice ca Zelea Codreanu, Sorin Lavric a anunțat că nu se mai pune problema ca Georgescu să primească funcția de președinte de onoare. Potrivit politicianului, numirea în funcţia de preşedinte de onoare a lui Călin Georgescu trebuie să fie validată de conducerea formaţunii, însă sunt slabe şanse ca acest lucru să se mai întâmple.
Ne asumăm lucid naționalismul, dar cu o inteligență pe care o învățăm în timp. Dacă ieși din paradigma epocii, repet, o încasezi așa cum am încasat-o. Ne asumăm lucid naționalismul, și trebuie să o facem cu o inteligență pe care o învățăm în timp. Să menții memoria strămoșilor, dar fără paradigma ideologică, asta am încercat eu să fac.
Temele acestea pe care nu le poți interpreta decât univoc, Antonescu, Codreanu… atunci trebuie să cauți să îți păstrezi demnitatea, lăsând la o parte această paradigmă ideologică.
Așa am făcut eu spre exemplu, când am menționat martirii din închisorile comuniste, nu după apartenența lor politică ci după faptele lor”, a completat senatorul AUR.
UE vrea o diversitate pestriță, care duce la dezrădăcinare
La emisiunea moderată de jurnaliștii Mirel Curea și Dan Andronic, Lavric a reconfirmat poziția de la conferința de joi din Parlament, când a accentuat că AUR nu e un partid eurosceptic: „Apărăm tot ceea ce înseamnă credință creștină pe care Uniunea Europeană, Bruxelles-ul, o vrea pusă într-un colț și neconsiderată mai importantă decât religia musulmană sau religia islamică. Asta este drama, se ajunge la o diversitate pestriță în care o să ne pierdem, cu timpul, tot, și identitate și contur”, a opinat filosoful.