Senatorul Claudiu Târziu (AUR) a reacționat în termeni duri la votul împotriva aderării României la Schengen, îndemnând românii să reacționeze cu demnitate la acest refuz și să boicoteze serviciile și brandurile austriece și olandeze.
Redăm integral mesajul senatorului Claudiu Târziu:
„DESTUL! De peste trei decenii, ne-am obișnuit să ni se ia resursele naturale pe nimic, să ni se cumpere fabricile și uzinele la preț de fier vechi și tot acolo să și meargă, să fim folosiți doar ca mînă de lucru ieftină și piață de desfacere pentru produsele îndeobște occidentale. Dar nu e de ajuns.
Acum, unii dintre cei care s-au înstăpînit pe averea și pe viața noastră vor să facem supremul gest de supunere: să înghițim orice umilință, fără crîcnire și, pe cît posibil, cu un zîmbet de recunoștință pe față. Apucături de imperialiști.
Mă gîndesc acum la Austria, Olanda, dar și la Rusia, care deține controlul unor companii pretins austriece.
Pe aceștia îi avertizăm: gata, pînă aici! Este destul ce-am suferit pînă acum!
Dacă guvernul român este impotent și nici măcar nu poate să demisioneze în fața ultimei umilințe administrate României, reprezentată de refuzul pentru Schengen, noi, cetățenii români, avem atîta demnitate să reacționăm cum se cuvine.
Toate produsele, serviciile și brandurile austriece și olandeze trebuie boicotate!
Toate conturile românilor deschise la băncile cu capital austriac și olandez trebuie lichidate și banii mutați în bănci mai prietenoase!
Toate excursiile de plăcere și vacanțele în Austria și Olanda, anulate!
Toate sediile de ambasade și consulate austriece și olandeze de pe teritoriul României sau a altor state în care se află mari comunități de români trebuie pichetate, azi, în semn de protest!
Dacă am avea și un guvern românesc și, deci, vertical, aceste atitudini cetățenești ar fi dublate de măsuri politice:
– suspendarea relațiilor diplomatice cu cele Austria și Olanda,
– proteste la forurile internaționale,
– cercetarea legalității privatizărilor de care au beneficiat entități austriece și olandeze și, nu în ultimul rînd,
– schimbarea sistemului de impozitare, astfel încît firmele străine să nu-și mai externalizeze profitul la zero taxe în România.
Șpăgile date pînă acum nu mai pot fi întoarse, dar măcar cîteva reparații se pot face.
Poate vom avea un guvern românesc din 2024.”
Reamintim că, joi, Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne a respins aderarea Bulgariei şi României la spaţiul Schengen, două voturi fiind împotrivă, în condiţiile în care era nevoie de unanimitate. Dintre cele 27 de ţări membre UE, Austria şi Olanda au votat împotrivă, cea din urmă menţionând că se opune doar aderării Bulgariei, conform unor surse concordante de la Bruxelles, care afirmă însă că discuţiile continuă pe tema aderării României şi Bulgariei, după cum a relatat RostOnline.