Am avut onoarea și plăcerea să particip astăzi, în calitate de invitat la Congresul Blocului Național Sindical, susținând un discurs pe care îl las în rândurile ce urmează.
Hristos a înviat! Este foarte important să înțelegem mesajul domnului președinte Costin. Suntem într-o perioadă de crize suprapuse. Suntem într-o perioadă foarte grea pentru țară în care trebuie să dăm dovadă de maturitate.
Chiar și noi, cei care acum învățăm anumite lucruri sau anumite domenii, trebuie să înțelegem situația în care ne aflăm. Așa că, deși este o campanie complicată, grea, în care încercăm să fim cât mai mult prezenți alături de cetățenii indeciși până acum și chiar dacă în România, pentru că avem exemple în Italia și în alte state, unde mișcarea sindicală este și de dreapta și sunt convins că mulți dintre dumneavoastră demult nu vă mai confundați cu acel partid care teoretic ar trebui să reprezinte muncitorii din această țară, dar care a făcut mult rău muncitorilor din această țară și a transformat românii în asistați sociali.
Din respect pentru organizația dumneavoastră, astăzi vom purta discuții și cu celelalte confederații sindicale. Ne-am întâlnit și cu patronatele și sunt bucuros să văd aici antreprenori români care, la fel ca dumneavoastră, au înțeles să se asocieze, au înțeles nevoia de unitate și nu cred că există o altă soluție decât să ne unim eforturile.
Inclusiv noi care facem parte din două ideologii politice diferite, care nu sunt despre Est și Vest, cum au încercat să acrediteze mincinos adversarii noștri politici. Cu toții suntem în această sală pentru că iubim România.
Există o mare disparitate, exact cum a remarcat domnul Costin, între diferite zone din țară. Astăzi, adversarii noștri politici, cei care se consideră ca fiind intelectuali, dar nu sunt, pentru că dau dovadă de multe ori că nu înțeleg niște elemente de bază și sunt de multe ori bănuiți de analfabetism funcțional.
Avem zone din România abandonate, dincolo de București, unde vin investitori străini și să dea Dumnezeu să vină în continuare și să urmeze exemplul de bune practici al antreprenorilor români și a unora dintre antreprenorii străini și să plătească taxe corect în țara noastră, pentru ca să putem avea autostrăzi, spitale, școli. Sigur că dacă nu avem o corupție endemică menționată de domnul Costin mai devreme și o incapacitate administrativă severă așa cum am văzut timp de 10 ani la Palatul Cotroceni. Nu trebuie continuat regimul Klaus Werner Iohannis și genul ăsta de administrație, în care țara se duce de râpă, orașele noastre se duc de râpă și noi stăm cu mâinile în sân sau încrucișate și nu facem nimic. Nu este posibil așa ceva.
Este nevoie de dialog, este nevoie de dezbatere. Îl invit pe contracandidatul meu astăzi la ora 21, unde a fost invitat la Digi24 și la ora 22 la postul Prima TV. Mâine vom fi la Euronews. Este timpul ca românii să asculte, cum ascultați și dumneavoastră membrii blocului național sindical, prezenți în sală, ceea ce vrem să facem.
A spus contracandidatul meu că vreau să dau afară profesorii. A mințit. Nu este o problemă cu profesorii din această țară, nu este o problemă cu cadrele medicale din această din această țară, nu este o problemă cu polițiștii, militarii, pompierii din această țară și în general cu corpurile profesionale. Nu este o problemă cu funcționarii publici, onești, muncitori din această țară.
Problema pe care o avem în România este cu paraziții politici, cu membrii de partid care au înțesat România atât administrația locală cât și în administrația centrală, dau un exemplu foarte prost pentru celelalte domenii de activitate și laudă statul la stat degeaba.
La începutul anului 2000 erau 800 de mii de angajați în sectorul public din România. Acum, deși am avut două guverne care teoretic ar fi trebuit să fie aplecate către dialogul social, către mișcarea sindicală, lucrul ăsta nu s-a văzut și nu s-a văzut nici ceea ce au promis, că vor reduce numărul de angajați în administrația locală și centrală. Am depășit numărul de 1.300.000 de angajați. Din oportunism politic falia aceasta globalistă, progresistă, satanistă, care susținea exact aceleași măsuri, care sunt de bun simți, toate guvernele știu ce trebuie făcut, dar nu pot face aceste guverne ceea ce trebuie pentru țară, pentru că au pile, relații, secretare, amante, membrii de partid care trebuie să paraziteze administrația locală și centrală și trebuie să blocheze activitatea oamenilor muncitori, capabili, care își doresc să performeze în administrația locală și centrală.
Cum scăpăm România din această criză? Să auzim, să vedem, să vedem fapte. Crescând taxele, cum vrea coaliția PUPU? Nefăcând nimic, cum n-a făcut nimic Klaus Iohannis decât vizite în Zanzibar, Egipt și Rwanda, sau luând niște măsuri concrete pentru piața forței de muncă, pentru rezolvarea crizelor suprapuse în care ne aflăm.
Nu eu am depreciat leul, cum v-au mințit ieri la televiziunile sistemului plătite din bani publici.
Nu eu am creat un deficit bugetar imens de 9,3%, în realitate vă zic că este mai mare.
Nu am fost părtaș cu oamenii aceștia.
Nu eu sunt urmașul lui Klaus Werner Iohannis.
Eu sunt un om din mijlocul vostru care vrea să învețe și care vrea să conlucreze cu voi pentru a avea dialog social, pentru a avea o lege a salarizării unitare care v-a fost promisă și nu vi s-a oferit, pentru a avea ocazia de a munci corect în România, nu cu cea mai mare impozitare pe muncă din toate statele Uniunii Europene la nivel de salariu minim. Nu poți performa economic, nu te poți dezvolta în momentul în care ești impozitat cu 42% din salariu, din venit, nu poți orice ai face, nu există magicieni.
Nu poți performa în momentul în care te împrumuți pe piețele externe cu 8 sau 10% din dobânzi. Nu poți avea agricultură, cum a spus domnul președinte Costin, și securitate alimentară în momentul în care țăranii noștri, fermierii noștri, agricultorii noștri, mici sau mari, sunt obligați să se împrumute la dobânzi cămătărești pentru că banca agricolă nu mai există, pentru că a fost preluată de Raiffeisen Bank care nu ajută producția în România. Și pentru că nu există în planurile actualei guvernării, care nu știe decât să spună da să trăiți în fața Comisiei Europene și după aia să facă tot cum știu ei, nu există un plan concret de dezvoltare al României. Asta este realitatea tristă pe care o cunoaștem fiecare dintre noi.
Sunt singurul candidat în această luptă care a fost de partea democrației, care a fost împotriva anulării abuzive a alegerilor, care nu are oameni cu uniforme care îl ghidonează din spate și îmi pare rău că și asupra organizației dumneavoastră sistemul Coldea a lucrat și ați fost o victimă ca mulți alți antreprenori din țara noastră.
Nu știu dacă mai e cazul să revenim la vestitul binom, la protocoale și cu siguranță vă spun, domnule Costin, că nimeni din această sală nu-și dorește să ajungem la vocea poporului iarăși, să ajungem la alegere anticipate.
Și sunt convins că în rândul actualilor parlamentari, totuși, vor fi oameni de bun simț care să asculte vocea poporului, să înțeleagă că există o majoritate a populației care nu se mai lasă influențată de televiziunile sistemului și care vrea altceva pentru țara noastră. Sunt multe de spus.
Cu siguranță 5 miliarde de dolari pentru industria militară americană nu ar trebui alocate dacă nu există o lege a off-set-ului și dacă nu producem măcar o parte din acele echipamente aici, în țara noastră.
Și cu siguranță consilierul prezidențial care a semnat pentru așa ceva nu o să se regăsească în viitoarea echipă de consilieri prezidențiali, dacă eu voi fi la Cotroceni. Nu garantez pentru alții.
Există într-adevăr o criză energetică despre care trebuie să vorbim. Cândva aveam un sistem național energetic independent. Am închis mine, nemții n-au făcut asta, polonezii n-au făcut asta, am luat decizii proaste sau am fost forțați să le luăm.
Avem gaze naturale onshore la Caragele și offshore în Marea Neagră, care încă așteaptă să fie exploatate. Mixul energetic care previne un blackout, precum în Spania, nu este acceptat ca soluție și închidem carieră după carieră, mină după mină, capacități de producție după capacități de producție. Vom folosi diplomația românească în interesul muncitorilor români, în interesul antreprenorilor români. Sunt mult prea mulți ambasadori, consuli, atașați economici care nu fac ceea ce ar trebui.
Sunt suficient de tânăr și suficient de liber în mișcările mele pentru a reprezenta un partener pentru domniile voastre și pentru a vă garanta că veți fi implicați în procesul de luare a deciziilor. Înțeleg că există posibilitatea să primim și întrebări din sală și contracandidatul meu a optat pentru această opțiune. M-aș bucura măcar 3 întrebări, dacă se poate, domnule președinte, pentru că…
Domnul Costin, pe mine nu s-a găsit nimeni care să mă hărțuiască încă. Eu vă mulțumesc. Regulile le faceți dumneavoastră pentru că ne-ați primit în casa dumneavoastră. Vreau doar să am aceeași oportunitate de a răspunde la întrebări. Ne pregătim un discurs. Am atacat exact lucrurile pe care le-ați abordat dumneavoastră în discurs. Mulțumim încă o dată pentru invitație. Doamne ajută!
Distribuie articolul pe Social Media
Recomandări pentru tine:
- România de dincolo de granițe: Apel pentru unitate și respect! Trebuie să facem tot ce ne stă în putință ca ai…
- Jumătate din noi e peste hotare! Mulțumesc celor care ieri au făcut acest efort supraomenesc și au pus România…
- Participarea mea la Romanian Business Leaders Summit: despre viitorul României, importanța colaborării între…
- Împreună am scris astăzi istorie! Nu vreau puterea pentru mine! Vreau democrație, vreau normalitate! VĂ MULȚUMESC!
- Uniți suntem mișcarea MEGA! Uniți suntem puternici! Avem datoria să ne apărăm moștenirea creștină și să apărăm…