În timp ce opoziția depune mii de amendamente la proiectul de buget de stat pentru 2024, iar mediul de afaceri critică în termeni acest proiect, avertizând că ar putea duce la faliment național, liderul PNL, Nicolae Ciucă, se laudă într-un podcast că știe să prepare sarmale oltenești.
Plenul Parlamentului s-a reunit, miercuri, pentru a finaliza dezbaterile şi votul pe marginea proiectului bugetului de stat şi al bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2024. Marţi, comisiile reunite de buget-finanţe au dat raport favorabil celor două proiecte, iar în plen au avut loc dezbaterile generale.
Partidul AUR a depus peste 8.000 de amendamente la acest proiect și a încercat să explice în dezbateri în Parlament și în conferințe de presă că acest buget este „împotriva românilor”.
Președintele CNC AUR, Claudiu Târziu, a anunțat, marți, că AUR va vota împotriva acestui proiect de buget, „care este făcut fără cap şi fără coadă şi care este îndreptat împotriva românilor”.
Totodată, mediul de afaceri a criticat în termeni duri proiectul de buget propus de Guvernul CiolacuÎntr-un comunicat transmis, miercuri, Confederația Patronală Concordia a subliniat că „Guvernul și-a pierdut capacitatea de a estima corect veniturile și cheltuielile”.
„Procesul legislativ pentru adoptarea Bugetului de Stat s-a desfășurat foarte rapid, dialogul social fiind din nou o formalitate care bifează o cerință legală și nimic mai mult. Maniera prin care bugetul a fost adoptat este problematică în sine, pentru că decredibilizează procesul de consultare publică și dialog social”, arată Confederația Patronală Concordia într-un mesaj transmis miercuri HotNews.
În acest context, în care Parlamentul este gata să voteze un buget al falimentului național, liderul PNL, Nicolae Ciucă, explica, miercuri dimineața, într-un podcast realizat de DCNews, cât de bine se pricepe să prepare sarmale oltenești.
„Ştiu să fac sarmale olteneşti. În Oltenia, în afară de varză când se împachetează carnea în foile de varză, mai există nişte ardei ardei roşii oltenii le spun raci, pentru că sunt roşii, care se usucă la streaşina casei după ce se culeg şi se lăsă se usucă şi se păstrează acolo. Când se fac sarmale, se opăresc în apă, li se scot seminţele şi se umplu cu amestecul de carne pentru sarmale şi se pun printre sarmale. Sunt uşor picanţi şi dau şi un gust aparte la sarmale. Aşa se fac sarmalele”, a spus Ciucă, potrivit News.ro.
Mai mult, preşedintele PNL a recunoscut că nu ştie să facă cozonac dar îi place să facă pâine.
„Îmi place să fac pâine, îmi place să frământ aluatul, ca atunci când primeşti o problemă şi trebuie să începi să frămânţi, o întorci pe toate părţile, o răsuceşti, o amesteci, până la urmă să iasă o pâine bună sau o soluţie bună”, a spus el.